Wednesday, June 30, 2010

Skrg company y tempat aku bekerja tgh nak tukar system baru iaitu ERP syteline (btul ke aku eja).. system ne dlm kategori canggih (ye ker???)
Bagi aku kalo secanggih mana pun atau semahal mn pun tapi menyusahkan pekerja lain, x de guna pun...
kat company aku hanye provided kan 35 ruang for login saja...
bayangkan semua plant pakai system itu n hanye ada 35 login je,,,,
so kami suma berebut2...
masuk je kerja terus cepat2 g buka system tu.. kalo dah pkul 7.30 pagi, jgn harap le korg dpt masuk system itu...
bila aku tnye ngan boss pendek, ada je alasan dy..

aku : nape susah sgt nak masuk system ne...
Boss pendek : oh sebab ruang for login terhad sgt. cuma 35 ruang utk satu company pakai...
aku : ala provided le byk sket.. x nyusahka org maa... u dah everyday push korg utk settle kan keje, tapi kalo system pun susah nak login so cm mn i nak clearkan keje2 i ne.. (alasan semata2 padahal, malas nak buat keje tu)
Boss pendek : u tau x, 1 login tu kene bayar USD3000/year...
aku: oooo.... (tapi dlm otak aku pikir, kalo dh tau mahal wat pe nak gak guna system ne)


pasal tu ok lagi, y bertambah aku bengang bila time nak key-in invoice dlm system...
perhhhhh byk sgt menu y perlu tekan sana, tgk cne...
utk satu invoice kene amik masa 10 minit tau...tu belum y issuing plk...
bengang le aku....

0 pesanan dari kengkawan:

Post a Comment

 

PerjaLAnan keHidupan SOrang GAdIs © 2008. Thanks to Blogger Templates | Template Design By: SkinCorner